Menu

Lekkere koffie

koffie specialist

BloG

Zelfgemaakte S'mores Frappuccino

Een S'more is een traditionele snack in de Verenigde Staten en Canada voor bij het kampvuur. Het bestaat uit twee graham crackers waar een geroosterde marshmallow en een laag chocola tussenzit. S'more is een samenvoeging van de uitdrukking 'some more'. De S'mores Frappuccino is een verrukkelijk en drinkbaar mengsel van een s'more en was afgelopen zomer een erg populaire keuze in de Startbucks. Het drankje bestaat uit koffie frappuccino, gemengd met graham cracker siroop en daar bovenop wordt een laag marshmallow room en chocolade siroop gedaan. De nootachtige smaak van de graham cracker en de luchtigheid van de marshmallow proef je tijdens elke slok en het is verrassend heerlijk.

Wij hebben geprobeerd om die elementen ook in onze zelfgemaakte S'mores Frappuccino te krijgen, welke je thuis kan maken zonder dat je naar de dichtstbijzijnde Starbucks hoeft te gaan op een warme dag. We hebben een mokka basis gebruikt die iets minder chocola bevat dan andere drankjes die we maken, omdat we ook hele graham crackers hebben toegevoegd aan het mengsel. De graham crackers worden volledig gemengd, wat het drankje een toastachtige smaak geeft en de textuur van de cracker merk je zo goed als niet. Graham cracker siroop is een ingrediënt dat niet echt vaak voorkomt en hele crackers gebruiken is net zo effectief om die typische smaak te geven. Bovenop de frappuccino hebben we slagroom en chocoladesaus gedaan, maar hiertussen hebben we ook nog een eetlepel romige marshmallow gedaan. De marshmallow wordt te hard als je hem aan de bodem van het kopje doet, maar op de top is hij zacht genoeg om door een rietje te zuigen. Dit zorgt ervoor dat je alle s'mores smaken proeft tijdens elke slok.

Ingrediënten S'mores Frappuccino voor 2 porties

  • 180 ml sterke koffie, koud
  • 120 ml koude melk
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 3 eetlepels suiker
  • 2 hele graham crackers
  • 1,5 - 2 kopje(s) ijsklontjes
  • Chocoladesiroop voor over de top
  • Romige marshmallow voor over de top

Combineer koffie, melk, cacaopoeder, suiker, graham crackers en ijs in een blender. Voeg iets meer ijs toe als je een dikker drankje wilt. Meng het op een lage snelheid, totdat het ijs volledig vermalen is. Verhoog nu de snelheid, totdat het drankje homogeen en romig is, wat ongeveer 30-40 seconden zou moeten duren. Doe wat slagroom en een royale eetlepel vol chocoladesiroop in een glas. Voeg het frappuccino mengsel toe, daarna de romige marshmallow en nog meer slagroom en chocoladeroom. Serveer het direct.

 

Bekijk hier meer koffierecepten

Zoeken

Archief